Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Μια ιστορία που πονάει.Τα δημοτικά τέλη πρέπει να είναι, λέει, "ανταποδοτικά". Τι σημαίνει ανταποδοτικά; Ανταπόδοση - σου δίνω κάτι για να μου δώσεις κάτι. Ως δημότες, πληρώνουμε για να έχουμε κατ' αρχάς τα απολύτως απαραίτητα - και βάση συντάγματος - όπως πόσιμο νερό καλής ποιότητας, αποκομιδή των απορριμάτων για λόγους υγιεινής, δρόμους για να περπατάμε ( άσχετα αν βρέχει ), ασφάλεια στις καθημερινές μας μετακινήσεις και ότι άλλο οφείλει ένας δήμος να προσφέρει στους δημότες του μιας και τους ζητάει να τον πληρώνουν.
                                        
Δεν νομίζω κανένας δημότης να είναι διατεθειμένος να πληρώνει δημοτικά τέλη για να εξανεμίζονται αυτά δίχως ανταπόκριση. Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, έστω και αν κατά την γνώμη μου είναι τεχνητά δύσκολοι, κάθε δημοτική αρχή οφείλει να ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ στο ΕΠΑΚΡΟΝ τα χρήματα που απαιτεί από τους δημότες της - λίγο έως πολύ αυθαίρετα (διότι σαφώς και δεν ρωτάει αν κάποιος ΜΠΟΡΕΙ να τα καταβάλλει ), και όχι να τα σπαταλάει με πολυποίκιλους τρόπους.

Αναρωτιέμαι αν όλοι  οι ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ διαχειρίζονται τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία με τον ίδιο τρόπο  που σπαταλάνε το δημόσιο χρήμα!!!!                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου